Разходка в Пиратски остров!

24 лв.
Забавлявай се в Парк "Хепи Ленд"!
Важи за периода: 
15-06-2016 to 15-09-2016

На площ около 2000кв.м. е изграден остров, с типично пиратско селище с архитектура от ХVІІ век. Подчинен е на така популярната и модерна тема за властващите безстрашни морски пирати.Тук ще видите корабът на известния пират Бартоломю Робъртс(Черния Барт) – ,,Royal Fortune,,.

Тортуга е остров в Карибско море, разположен на северозапад от остров Хаити.  Името на острова идва от испански и френски и означава остров на костенурката. През XVII век Тортуга е бил главен център на пиратството, основно пристанище от където са тръгвали и са се връщали пиратите от цял свят. Там са разменяли полезна информация, търгували са със заграбените в битките вещи, зареждали са корабите си с вода, храна, оръжие и са се подготвяли за нови приключения.

 Бартоломю Робъртс  или Черния Барт (Black Bart), рождено име Джон Робърт (John Robert) (17 май 1682 – 10 февруари 1722) е  пират от уелски произход. Робъртс е известен преди всичко като отклонение от традиционния образ на пирата – обличал се винаги извънредно добре, имал изтънчени обноски, бил въздържател, мразел излишното насилие и се отнасял много добре към екипажите на пленените кораби.
Човек с невиждан пиратски размах и единственият с над 300 победи. Той плячкосвал всичко живо в почти целия Атлантически океан. Робъртс имал навика често да сменя кораба си, като винаги наричал новия по един и същи начин – Royal Fortune.

За контакти
Име: 
Яна Драганова
Адрес: 
с. Равна гора
Тел.: 
+359 7 936 603
Contact author